«

»

Geef je op voor de Meet The Pro masterclass ‘Basisbagage’

Voor deze masterclass gaan we op bezoek bij MONO en zal Martijn Crama vertellen wat artiesten met ambitie nodig hebben aan basisbagage.

Wie is Martijn Crama? Martijn is artiestenmanager. De artiesten die hij vertegenwoordigt of vertegenwoordigde zijn IX, Bells of Youth, Stefany June, Krach, Florian Wolff en RubyQ. Naast zijn werk als manager, doceert hij één dag in de week op het ArtEZ conservatorium op de Popacademie en MediaMusic afdeling. Naast dit werk kan je hem tegenkomen in panels – of leidt hij deze – commissies, jury’s en op plekken waar hij kennis kan delen. In het kader van kennisdelen houdt Martijn een blog bij met allerlei ins en outs over de Nederlandse muziekindustrie.

Eind maart is het eerste boek van Martijn Crama verschenen. Basisbagage is geschreven voor ambitieuze artiesten (en -managers) die steeds vaker vastlopen in ‘waar te beginnen?’ of ‘hoe vind en bind ik mijn publiek?’. ‘Basisbagage’ helpt gedreven muzikanten bij het ontwikkelen van hun muziekidentiteit.

De titel heeft betrekking op de essentiële ‘basisitems’ die iedere artiest (van rockband tot dj, van hiphopper tot songwriter) nodig heeft of zou willen ontwikkelen. Deze ‘basis’ is niet zomaar verzonnen. Martijn Crama is sinds 2008 actief in het werkveld. Sindsdien zag hij steeds dezelfde ‘struggles’ en dezelfde adviesvragen binnenkomen.

De rode lijn in die struggles en vragen zijn het fundament voor het boek geweest. Daarom zal dit boek muzikanten gaan helpen als beginpunt om eigen ambities vol energie aan te gaan pakken. Hoe? Door een liefhebber te worden, je lef te trainen, te weten wat je beweegt, dit uit te stralen, samenwerkingen te initiëren, een plan te maken, liefhebbers te vinden en uiteindelijk te delen wie je bent als artiest.

‘Basisbagage’ komt samen met een website waar lezers ‘email courses’ kunnen doen. Dit komt neer op meer ‘Basisbagage’-oefeningen via een vernuftig email-programma.

Overigens is het boekje geen alternatief op de welbekende Muzikantengids. Het is eerder het tegenovergestelde. Je vindt in ‘Basisbagage’ niets terug over contracten, auteursrecht of andere zakelijke en theoretische materie. ‘Basisbagage’ daagt muzikanten uit om – anders? – na te denken en langer bij dingen stil te staan dan je normaal zou doen. Hopelijk gaan hierdoor meer artiesten najagen wat ze zo graag willen bereiken en geeft het boek houvast en nieuwe inzichten om écht voor die ambities te gaan.

>>>> Meld je aan voor deze sessie via dit aanmeldformulier

Extra informatie
Datum: woensdag 30 mei 2018.
Locatie: MONO. Adres: Vijverhofstraat 15, Rotterdam.
Inloop: 19.30 uur. Start: 20.00 uur.
Entree: €5,- (contant betalen svp!)

Het boek Basisbagage is op deze avond te koop voor een speciale prijs van 10 euro!