Historie Making Your Band

De eerste editie (2006)
De eerste editie van Making Your Band vond plaats in 2006 en richtte zich vooral op jongeren die actief waren in bands. Het werd een geslaagde dag met in totaal zo’n 250 bezoekers.

Het vervolg (2007)
Een vervolg op deze geslaagde eerste editie lag voor de hand. Omdat we vonden dat er ook iets gedaan moest worden voor jongeren die meer in de urban scene zitten en jongeren die zich ook met management taken van bands/acts bezig willen houden, zijn er in 2007 een aantal onderdelen toegevoegd. Zoals workshops over rappen, human beatbox, beatcreaten en een aantal panels over bookings, management en do it yourself. Net als in 2006 vond Making Your Band plaats in WaterFront, omdat deze locatie alle faciliteiten biedt om er een toffe dag van te maken. Op 25 november 2007 vond dan ook de tweede editie van Making Your Band plaats en met zo’n 300 bezoekers nog geslaagder dan de editie daarvoor.Op zondag 16 november 2008 dan de derde editie van Making Your Band in WaterFront Rotterdam met wederom zo’n 300 jonge muzikanten.

Nieuwe locatie (2009)
Het jaar erna was WaterFront helaas gesloten en dus geen optie meer. In 2009 vond Making Your Band daarom voor het eerst plaats op de Zadkine Popacademie en wel op: zondag 8 november. De locatie bleek zeer geschikt voor het evenement en in 2010 werd deze samenwerking dan ook voortgezet.

Ontmoet de professional (2011)
De afgelopen jaren zijn er steeds meer muzikantendagen, maar ook losse masterclasses en workshops in Nederland bij gekomen. De functie die Making Your Band bij het ontstaan innam, lijkt niet meer zo vanzelfsprekend en uniek. Tijdens de editie van 2010 bleken een aantal programma onderdelen wederom erg geslaagd, dat zijn de volgende onderdelen: live-panel, bio-demo check, panels, fotoshoot en het netwerkdiner. Bij veel van deze onderdelen vindt er direct contact en een feedback moment met de professionals plaats. Die twee factoren samen maken dat dit een goed moment is om het programma van Making Your Band te veranderen. De nadruk lag in 2011 daarom op de ontmoeting met de professional en dit is in 2012 voortgezet.