«

»

Geef je op voor de Meet The Pro sessie ‘Laat je niet naaien!’

In deze Meet The Pro stellen we twee topjuristen voor de creatieve sector aan je voor: Sander Petit en Urban Bout.

Wil je weten wat belangrijk is  rondom intellectueel eigendom en welke contracten een rol spelen in jouw beroepspraktijk als creatieve professional? Waar moet je aan denken bij een overeenkomst, wat dien je met partijen vast te leggen en wat juist niet? Van welke voorbeeld cases kun jij iets leren? Kortom, hoe bescherm jij jouw creativiteit en hoe zorg je dat je niet genaaid wordt.

Het kan allemaal aan bod komen in deze juridische sessie dus meld je snel aan!

Sander Petit (AKA  de DANCE-advocaat) is de oprichter van Petit Legal. Sander is als advocaat gespecialiseerd in media- en entertainment, intellectueel eigendom en contractenrecht. Hij richt zich met name op de muziekindustrie en helpt zijn ambitieuze en talentvolle cliënten in die sector met advies, contracten, de bescherming van rechten en procedures bij de rechtbank. Sander geeft daarnaast regelmatig gastcolleges en workshops over rechten en schrijft artikelen voor bijvoorbeeld DJ Mag NL en Dancefair. Via Facebook, Twitter en vooral Instagram, geeft Sander als De Dance-advocaat allerlei handige tips en tricks. Op zijn website, www.danceadvocaat.nl, staan veel uitgebreide blogs over zijn ervaringen als advocaat en juridische ontwikkelingen. Sander heeft gewerkt voor diverse dj’s uit de DJ Mag Top 100, management- en boekingskantoren, platenmaatschappijen en (muziek)uitgevers, (inter)nationale promotors, websites en (ghost)producers en helpt creatievelingen graag om aan de top te komen of om daar te blijven.”

Urban Bout Urbanjurist is een advieskantoor voor de creatieve sector. Urban Bout, de persoon achter  Urbanjurist, heeft ruim 10 jaar ervaring opgedaan op het gebied van Bedrijfs- en Civielrecht.
Urban heeft zich gespecialiseerd in Intellectueel Eigendomsrecht, Muziekauteursrecht,
Contractenrecht en Mediarecht. Hiernaast heeft hij op menig podium gestaan als artiest.
Door deze combinatie zorgt Urban ervoor dat creatieve belangen in juridische belangen wordenvertaald waarbij als het moet met een vuist op tafel wordt geslagen. Zijn motto is:

Creativity is key. Let the Creative be Creative!

 

>>>> Meld je aan voor deze sessie via dit aanmeldformulier

Extra informatie
Datum: dinsdag 26 juni 2018.
Locatie: Popunie Kantoor.
Adres: Pannekoekstraat 102, Rotterdam.
Inloop: 19.30 uur. Start: 20.00 uur.
Entree: €5,- (contant betalen svp!)