«

»

Geef je op voor de Meet The Pro sessie ‘Hoe kom ik aan optredens?!’

Het blijkt voor veel muzikanten, bands en rappers een grote uitdaging om optredens te regelen of om überhaupt in contact te komen met een programmeur. Poppodia en festivals krijgen dagelijks talloze mails van acts die graag willen optreden, teveel om ze allemaal te kunnen beantwoorden. Dus hoe val je op tussen dat immense aanbod? Na vele afwijzingen of zelfs helemaal geen reacties op mails volgt al snel de wens om een boekingsbureau te vinden die de optredens gaat regelen. Alleen wanneer ben je voor een boekingsbureau interessant en wat is het juiste moment om met een boeker in zee te gaan? En in hoeverre helpt het om bij een label te zitten of aandacht te krijgen van 3FM of DWDD? Voor de antwoorden op deze en vele andere vragen, hebben we de professionals Henk Koolen (Paard), Janna Albada (Agents After All) en Hermann ‘Houbie’ Houben (No Milk Today) uitgenodigd.

Henk Koolen (Paard)
Henk Koolen is één van de programmeurs van het Haagse poppodium Paard. Hij krijgt dus dagelijks vele mailtjes van bands en acts die graag bij hem willen optreden. Naast het Paard programmeert hij ook voor festivals als Sniester en Rewire. Daarnaast programmeert Paard ook nog op locaties in de stad, zoals Zuiderparktheater, het Zuiderstrandtheater, de Koninklijke Schouwburg, diverse strandtenten, de Nieuwe Kerk alsmede op stiekeme en nog nooit gebruikte locaties. Dat is een hele berg aan optredens die ook nog eens uiteenlopen tussen alle denkbare genres.

Janna Albada (Agents After All)
Janna werkte bij Podium Asteriks in Leeuwarden en zat in de organisatie van diverse festivals waaronder Welcome To The Village. Daarnaast was ze uitvoerend producent bij de Grote Prijs van Nederland. Tegenwoordig is ze coördinator van Popronde Utrecht en is ze bij Agents After All verantwoordelijk voor het ontdekken en boeken van nieuwe opkomende talenten.

Hermann ‘Houbie’ Houben (No Milk Today)
Houbie’s NO MILK TODAY label is in 2012 geboren op de NDSM-Werf in Amsterdam als een showcase festival voor underground bands en opkomende live acts. Inmiddels is het uitgegroeid tot een promotiebureau voor artiesten & labels, dat zich vastbijt in de gevestigde regels van de verroeste muziekindustrie met elke denkbare vorm van (pers)promotie, artiestenmanagement, advies en showcase events.

 

>>>>> Aanmelden kan via dit aanmeldformulier <<<<<

Extra informatie
Datum: woensdag 28 februari 2018.
Locatie: Popunie Kantoor. Adres: Pannekoekstraat 102, Rotterdam.
Inloop: 19.30u. Start: 20.00u.
Entree: €5 (contant betalen svp). Wij zorgen voor een drankje!