«

»

Geef je op voor de Meet The Pro special met Shane Alexander (US) over songwriting, licensing en marketing

shaneVoor de  komende Meet The Pro sessie tijdens de Rotterdamse Popweek hebben we een speciale gast uitgenodigd; de Amerikaanse songwriter Shane Alexander. Tijdens deze masterclass op dinsdag 1 november gaat hij onder  andere vertellen hoe je een inkomen kunt genereren uit het licenseren van muziek en placements in film/TV/commercials.

GEEF JE OP VIA DE AANMELDPAGINA

Shane Alexander zijn muziek is bekender dan hijzelf is, meer dan 80 tracks werden gelicenseerd aan verschillende series bij o.a. FOX, ABC, USA, MTV en Discovery Channel. Ook verscheen zijn muziek al onder verschillende Hollywood films.

Shane Alexander is daarnaast één van de songwriters van Warner Chappel Benelux en doet hij veel co-writes. Zo schreef hij mee aan het nieuwe album van o.a. Waylon en Van Velzen en schrijft hij wekelijks in zijn eigen Buddhaland studio in Ventura County, CA samen met muzikanten uit heel de wereld. Niels Geuzebroek, Yori Swart, Stefany June, Dennis Kolen, Midas Treub zijn een kleine opsomming van Nederlands artiesten die al eerder met Shane schreven.

In de masterclass komen de verschillende topics (songwriting / licensing / marketing/branding yourself) aan de orde. Shane deelt hierover zijn ervaringen en werkwijze. Vanuit eigen ervaring laat Shane de ups en downs zien van het leven als artiest, welke haken en ogen er aan zitten, welke verschillende verdienmodellen er zijn om ervoor te zorgen dat je ook als je niet toert inkomsten hebt, etc.

Voor iedereen die een leven als uitvoerend artiest / muzikant / producer ambieert is Shane’s verhaal  een echte eye opener.  Ook voor (aanstaande) managers is het zeer interessant omdat het een goed beeld geeft waar de geldstromen zich bevinden.

Onderwerpen die aan bod komen (deze masterclass is in het Engels):

Songwriting

– editing and refining lyrical choices

– structure, tempo and rhythm, rhyme and alliteration

– what you are writing about and how to make people care

– Do your songs bring people together or touch on divisive topics

– finding your own signature sound

– writing lyrics in English

– art versus commerce

Licensing

– realistic expectations

– publishing deal?

– should you sign with an exclusive licensing agent

– retitling tracks – a good idea?

– what is a one-stop?

– co-writes – strength in numbers

Marketing/branding yourself via social media

– things you are doing wrong right now

– how to extend your reach

– how to empower the fans you already have

Extra informatie
Datum: dinsdag 1 november
Locatie: Popunie kantoor, Pannekoekstraat 102, Rotterdam
Aanvang: 19.00 u, start 19:30 u
Entree: € 5,- aan de deur

Wij zorgen voor een drankje!