«

»

Geef je op voor de Meet The Pro sessie ‘How To Do It Yourself?’

De derde Meet The Pro sessie van 2017 vindt plaats op maandag 2 oktober en gaat over hoe je kunt opvallen als een DIY/independent artiest.

Voordat managers, boekers en labels voor je in de rij staan, zul je het vooral zelf moeten doen. Wat te doen als 3FM je niet geschikt vindt voor op de radio of je niet voor de popronde wordt geselecteerd? Hoe zorg je ervoor dat programmeurs wel reageren op je mailtjes? Wat kan je gewoon zelf doen op weg naar succes en wat zijn interessante online kanalen en platformen om gebruik van te maken? Voor antwoorden op deze vragen, en nog veel meer, hebben we de volgende pro’s voor jullie uitgenodigd.

Xander van Dijck – Cloudhead Bookings
Xander zat 5 jaar geleden als gitarist van The Afterveins met zijn handen in het haar, toen hij voor de zoveelste keer een afwijzing ontving. Rebels als dat hij is, bedacht hij een naam en maakte een Facebookpagina en e-mailadres aan. Cloudhead Bookings was een feit en met succes. Het ene na het andere feestje werd georganiseerd, nieuwe optredens volgden en verschillende bands benaderden Xander of hij ook voor hun optredens kon regelen. Inmiddels bestaat Cloudhead vijf jaar en verzorgd Xander de boekingen voor o.a. De Likt, Hausmagger en Henk & Melle.

Bas ‘Bazz’ Barnasconi – Bazzookas/Pinguin Radio
In de jaren negentig was Bazz met zijn Nederlandstalige nu-metalband Van Katoen al het toonbeeld van doe-het-zelf-mentaliteit. Door ludieke en slimme publiciteitsacties werd in korte tijd een grote schare fans opgebouwd. Van Katoen zorgde ervoor dat de verkoop van cd’s via internet verwerkt werden in de albumlijsten en via hetzelfde internet kwam het nummer “Lef” in de hitlijsten van Indonesië terecht. Ook werd de arrogantie van de Hilversumse radio-deejays aan de

Eline Leijten – Plugify
Het DIY-alternatief voor de reguliere boekingsbureaus? Op Plugify boek je live muziek direct bij de artiest. Van zoeken tot boeken: allemaal gewoon online, zonder tussenkomt van een boeker. Eline Leijten, oprichter en tevens winnaar van het NK Pitchen 2017, schrijft er het volgende over: “Toen ik zangeres van de Hermes House Band was speelden we aan de lopende band in binnen- en buitenland. Als je niet op zo’n naam kunt teren is het regelen van optredens veel lastiger. Het meeste gaat nog altijd via-via, en boekingsbureaus vragen in mijn optiek vaak te hoge marges. Na drie jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt wil ik me volledig inzetten voor het transparant en ’21e eeuw proof maken’ van de live muziekindustrie. Door muziek boeken gemakkelijk te maken, en artiesten zo het podium te geven dat zij verdienen. Deze missie motiveert mij elke dag. Daarom Plugify.”

Martijn Crama is weer onze host. Martijn heeft zijn eigen managementbureau Music United en is docent Music Management aan de ArtEZ popacademie.

 

Meld je aan voor deze sessie via de aanmeldpagina! >>>

Extra informatie
Datum: maandag 2 oktober 2017.
Locatie: Popunie kantoor. Adres: Pannekoekstraat 102, Rotterdam.
Inloop: 19.30u. Start: 20.00u.
Entree: € 5,- (contant betalen svp!). Wij zorgen voor een drankje!